Derfor skal du have akustikpaneler i dit hjem!

Vi kender det alle; man træder ind i et flot rum, alt spiller bare, men lige så snart det første ord er sat i rummet, forvandles det til et rungende orkester med forfærdelig genklang. Hvis du kan nikke genkende til dette irriterende problem i dit hjem, kan løsningen måske være akustikpaneler.

Hvad er akustikpaneler?

Akustikpaneler er paneler, der kan sættes op i ethvert rum i hjemmet, typisk stuen, hvor der eksisterer meget lyd i løbet af dagen. Panelerne hjælper med at regulere lyden, så det er rart at være i hjemmet. Det kan for eksempel være behageligt at lyden er tilpasset rummet, når du ser fjernsyn eller har mange mennesker samlet i samme rum. Det lyder voldsomt at have en hel væg fyldt med paneler, men det behøver det ikke at være! Man kan sagtens få en Akustikpanel, der ikke ”larmer” på hjemmets vægge. Denne kan for eksempel være lavet i kombination af egetræ og en lydabsorberende akustikfilt. Træet findes i mange forskellige farver, så det er bare med at finde ud af, hvad der bedst passer til dit hjem!

Hvorfor er lyden så vigtig?

Høresansen er én af vores syv sanser, og de fleste mennesker bruger høresansen hver eneste dag. Selv når vi sover er høresansen på arbejde for at kunne registrere om, der er fare på færde. Denne sans er praktisk, hvis der kravler en rotte rundt på gulvet, som kan bide og sprede sygdomme. Dette er dog ikke så aktuelt i vores samfund længere. Til gengæld bruges høresansen for eksempel flittigt, når der skal produceres musik. Mange musikere beskytter endda deres øre med ørepropper, når de holder koncerter, da for høj lyd i værste tilfælde kan føre til høresygdomme som tinnitus. Det er vigtigt, at vi passer godt på vores høresans! Og akustikpaneler en genial opfindelse til at hjælpe med dette.