Indret mere bæredygtigt

Der kan vel dårligt længere være tvivl om, at vi – store som små – skal ændre ting i vores forbrug. Vi skal til at sortere vores affald lidt bedre, og vi skal generelt indrette vores liv på en mere bæredygtig måde. 

 

Hjemmet er et godt sted at starte, da vi, foruden vores arbejdsplads, bruger det meste af vores liv her. Måske skal du til at indrette et hjem fra bunden, eller også vil de kommende råd fungerer som en rettesnor for fremtidige møbelindkøb. 

 

Genbrug er guld

At foreslå genbrugsmøbler er næppe noget, der sikrer nobelpriser for originale idéer længere, men rådet står stadig. Dog er der efterhånden forskellige ting, man kan gøre, for at få mere genbrug ind i hjemmet. 

 

Der bliver udviklet apps med det specifikke formål at give brugte ting gratis væk. Men man kan også vælge at købe fabriksnye møbler lavet af genbrugsmaterialer. Det kan være af sammenpresset træflis eller plastik, der er kværnet. 

 

Flere funktioner i ét

En anden bæredygtig strategi, man kan implementere derhjemme, er at skære ned på mængden af møbler. Det er en strategi, man oprindeligt kender fra konceptet small living, hvor et sofabord også fungerer som kommode. 

 

Her kan en strategi også være at købe møbler, som kan bruges flere steder. For eksempel er en genopladelig bordlampe genial hertil. Så kan du tage den med rundt i hjemmet alt efter, hvor du lige har brug for en lyskilde. 

 

Ved at købe færre møbler, kan du også tillade dig at bruge lidt flere penge på et enkelt møbel. Her kan du jo blandt andet prioritere at købe gode – men lidt dyrere – brugsting, der er fremstillet på en bæredygtig måde. Der findes møbel og lampeproducenter derude, for hvem det bæredygtige er en mærkesag, som det for eksempel er tilfældet med Dyberg Larsen.