Kom godt i gang med boligudlejning

Står du og skal leje din bolig ud, så er der sikkert mange spørgsmål, der melder sig. Der er heldigvis sikre og trygge måder, hvorpå du som udlejer bliver forbundet med de bedste lejere og får en tryg boligudlejning. Hvis du har brug for en Homeconnector.dk udlejer 95% af alle de boliger, de tager ind og sørger for at lejeaftaler udelukkende bliver udfærdiget af specialister i boligudlejningsbranchen. 

Hvad er udlejning – kort og godt

Hvis du ejer en bolig, og af den eller anden årsag, ønsker at leje den ud, f.eks. hvi du skal ud og rejse i en længere periode, eller hvis du ønsker at bo et andet sted, så er du udlejer. Men hvis du ikke ejer boligen, men altså lejer den eller er andelshaver, så handler det ikke om udlejning, men om fremleje, hvilket er noget helt andet og der findes andre regler. Så vær opmærksom på, hvilke regler du skal følge i din situation, om det er udlejning eller fremleje. Som udlejer er skal du være opmærksom på dine forpligtelser i forbindelse med at være udlejer. Du har ansvaret for, at alle tekniske installationer mm. virker ved indflytning, derudover har du pligt til at vedligeholde disse i hele lejeperioden. Hvis f.eks. et køleskab går i stykker under lejeperioden, og dette ikke skyldes lejers misligholdelse, har du pligt til at reparere eller erstatte. 

En god markedsføring er vigtig

Selv hvis du har den lækreste bolig, er det ikke altid nok. En god markedsføring sørger for, at din bolig bliver set og overvejet. Den helt rigtige markedsføring, giver de helt rigtige lejere. For en god markedsføring er det visuelle lige så vigtigt som de skriftlige beskrivelser af boligen. Der skal bruges energi og tid på disse for at opnå de bedste resultater. Husk på, at lejer kan være bange for at blive fanget i en urimelig lejekontrakt eller fanget i en bolig fyldt med oversete fejl og mangler. Så hvis du kan vise lejer, at alt er i skønneste orden, får både lejer og udlejer en bedre og tryg oplevelse. Vær grundig og ærlig ang. fejl eller mangler, for det er noget der skaber tillid. Når det gælder digital markedsføring, skaber det også tillid, hvis en lejer kan finde dig og din bolig på flere platforme heraf hjemmeside, sociale medier etc. Brug dit netværk, for anbefalinger der kommer fra bekendte, er guld værd.