Sådan bruger du akustikpaneler på din væg

Akustikpaneler på væggen er smukke og giver mange forskellige muligheder. Her får du nogle tips til en akustikpanel væg.

Akustikpaneler er et smukt indslag i indretningen og vil samtidigt forbedre din lydakustik og dermed også dit indeklima. Derfor kan det være en god ide at vælge at montere akustikpaneler i din bolig og et af de mest oplagte steder er på væggen, ikke mindst hvis du selv vil montere dem, da det er lettere at håndtere akustikpanelerne, når de opsættes på væggen end på loftet.

Når akustikpaneler skal opsættes på væggen har du mange forskellige muligheder. Eksempelvis kan de fleste akustikpaneler monteres både lodret og vandret, hvilket alt efter om du vælger det ene eller det andet vil skabe helt forskellige designudtryk. Vælger du et mindre akustikpanel på f.eks. 60 x 60 cm, kan du også vælge at montere akustikpanelerne i skiftevis den ene og anden retning og på den måde skabe et dekorativt mønster. Vælger du at kombinere akustikpaneler i forskellige træsorter eller farver bliver mønstret endnu tydeligere.

Du kan også vælge at beklæde enten hele eller dele af væggen med akustikpaneler, på den måde kan du f.eks. anvende akustikpaneler til at skabe zoner i boligen. Vælger du akustikpaneler med rammer, kan du også opsætte akustikpanelet nærmest som et billede på væggen.

Du har også mulighed for at anvende akustikpaneler som en del af materialerne til at skabe en skillevæg i et rum.

En anden praktisk måde hvorpå du kan anvende akustikpaneler på væggen er ved at anvende dem som en smuk og dekorativ sengegavl.

Akustikpaneler findes i mange smukke designs. Eksempelvis kan du få akustikpaneler i forskellige træsorter, med trælook, med et metallisk look, med korkoverflade eller i mange forskellige ensfarvede varianter. Derfor er der gode muligheder for at anvende akustikpaneler til at skabe netop det udtryk i indretningen som du ønsker.