Skal du holde fest? Sådan gør du værtsrollen nemmere for dig selv

Står du og skal holde fest? De fleste elsker en god fest og det er også sjovt og spændende at være vært til en, men det kan også være en stor omgang at skulle holde fest og være vært helt selv, og det er ikke til at komme udenom, at der følger nogle praktiske opgaver med, som ikke er så sjove. Når du er så sød at invitere dine venner og familie til fest, så fortjener du selvfølgelig også at få lidt hjælp til oprydningen efter. Så her får du derfor nogle tips til, hvordan du kan gøre værtskabet lidt nemmere for dig selv:

Mindre opvask

Får du mange gæster, kan det hurtig føre til en stor opvask. En stor opvask er ikke fedt at stå med som vært, hverken på dagen eller dagen efter. Løsningen på dette er derfor at købe papkrus. De skal blot smides ud efter brug. På linket finder du et stort udvalg af papkrus og andet engangsservice. Der er papkrus i mange forskellige designs og farver, så du kan få nogle, der passer til lige netop den fest, du skal holde. Du kan også finde nogle til kaffen dagen efter, når du har brug for koffein til at komme dig over gårsdagens strabadser. Pap er modsat plastik nedbrydeligt, og derfor er papkrus et godt valg, når det kommer til engangskrus.

Slip for at samle dåser dagen efter

Til en fest bliver der oftest efterladt en masse dåser og skrald, og det kan være uoverskueligt at stå op til. Har du f.eks. en have, er det ikke til at vide, hvor det bliver smidt. Et smart trick til at få samlet skrald og dåser i løbet af aftenen er at hænge plastikposer op, hvor du skriver “pant”, “skrald” osv. Dette vil få gæsterne til selv at smide deres dåser i posen, og du slipper derfor for, at de bliver smidt og stillet alle mulige steder. Derudover får du også mere pant, som du kan købe tømmermændsmad for, i stedet for at gæsterne eventuelt smider dem i din skraldespand, og de går til spilde.

Drik rigeligt med vand

Det er dagen efter. Du vågner op med de mest forfærdelige tømmermænd, dit hoved banker, og det eneste du kan overskue er at ligge i din seng med gardinerne trukket for. Men resten af oprydningen og rengøringen venter på dig, og det skal gøres. Der er ingen vej udenom.

Rengøringen er altså rarest for dig, hvis du ikke er lagt helt ned med tømmermænd. For at mindske hovedpinen dagen efter kan det hjælpe at huske dig selv på at drikke vand i løbet af aftenen. Alkohol dehydrerer dig nemlig, og det er det, som skaber hovedpinen. Lig eventuelt også noget vand i køleskabet, så du har rigeligt med koldt vand klar til næste dag. Så bliver oprydningen altså bare lidt lettere at komme igennem.