3 tips til at vælge kaffemaskine

Står du og skal til at købe en ny kaffemaskine, men kan ikke helt finde ud af hvilken? Det kan også være lidt af en jungle, at finde rundt i alle de kaffemaskiner, som findes på markedet efterhånden. Der er dog nogle overvejelser, du kan gøre dig inden. Læs med her, og få 3 tips til at vælge din nye kaffemaskine.

#1: Espresso eller filterkaffe?

Inden du skal til at vælge kaffemaskine, er det en god idé, at du overvejer hvorvidt det skal være en espresso- eller filterkaffemaskine. Vi kender alle sammen filterkaffen hjemmefra og på arbejdspladsen, og den er nærmest uundværlig i hverdagen.

Det kan også være, at du hælder mere til en god espresso, end en filterkaffe. Der er stor forskel på kaffemaskiner til henholdsvis espresso og filterkaffe, så det er altså ret vigtigt, at du overvejer hvilken du er mest til.

#2: Manuel eller automatisk?

Når du har besluttet dig for, hvilken slags kaffe du hælder mest til, er det tid til næste overvejelse. Når du skal til at vælge kaffemaskine, vil du højst sandsynligt støde på ordene manuel eller automatisk. Det handler, i ordets forstand, om hvor meget arbejde du selv vil ligge i at lave din kaffe.

Det er derfor en god idé, at du overvejer, hvor meget tid og arbejde du vil bruge på din kaffe. En manuel kaffemaskine tager tit længere tid at benytte, da det er dig der skal lave alt forarbejdet, hvorimod en automatisk kaffemaskine selv kværner bønner og gør kaffen klar.

Du kan også få en semiautomatisk espressomaskine, som deler arbejdet op i to. Her er det stadig dig, der skal kværne kaffebønnerne og fylde maskinen op med vand, hvorefter den brygger kaffen til dig. Dette er en populær maskine, da du stadig har mulighed for at have indflydelse på brygningsprocessen.

#3: Overvej dit budget

Det er også en god idé, at du overvejer hvor stort dit budget er, inden du skal til at vælge en ny kaffemaskine. Der findes nemlig rigtig mange kaffemaskiner på markedet, og prisforskellen er stor fra de dyre, og til de billige modeller.

Pris og kvalitet hænger som oftest sammen, og det er også noget, som du skal være opmærksom på, når du skal vælge din nye kaffemaskine. Du kan få en rigtig god filterkaffemaskine til få penge, hvorimod en fuldautomatisk kaffemaskine med indbygget mælkeskummer, er noget du bliver nødt til at ofre lidt flere penge på.