Sådan finder du den rette spisebordsstol

Er du på udkig efter nye spisebordsstole, men er i tvivl om, hvilken model, du skal vælge? Så vil vi her komme med en række tips og tricks til, hvad du skal tage højde for. Der er nemlig flere vigtige forhold du bør overveje nøje.

Hvor stort er dit spisebord og din spisestue?

Størrelsen på både dit spisebord og din spisestue har indflydelse på, hvilke spisebordsstole du bør vælge. Hvis du har et lille spisebord eller en lille spisestue bør du vælge nogle spisebordsstole som også er forholdsvis små – ellers kan det hurtigt komme til at se meget voldsomt ud. Der skal helst være mindst 15 cm mellem hver spisebordsstol rundt om spisebordet, hvis alle skal kunne sidde behageligt.

Hvor længe sidder I ved spisebordet?

Hvis I er en familie som godt kan lide at sidde ved spisebordet i lang tid og snakke efter I har spist, har dette ligeledes indflydelse på hvilke spisebordsstole, I bør vælge. Sidder I ofte i flere timer ved spisebordet og hygger med gæster, er det ekstravigtigt at jeres spisebordsstole er komfortable. I så fald bør I vægte blød polstring og et blødt sæde højt.

Har I børn?

Hvis I har børn, særligt små børn, bør dette også tages i betragtning, når I skal købe nye spisebordsstole. Børn har tendens til at svine, så det kan være en fordel at vælge nogle spisebordsstole som er lette at rengøre, som fx nogle i træ eller læder.

Vælg spisebordsstole i et tidløst design

Det kan desuden være en fordel at vælge nogle spisebordsstole i et tidløst design og i høj kvalitet, så de kan holde i mange år. Dermed slipper I også for at skifte dem ud ofte. Hvis I er til dansk design kan I med fordel se nærmere på Finn Juhl, som bl.a. laver spisebordsstole i et tidløst design. Poul Kjærholm er en anden dansk designer, som ligeledes udmærker sig ved sine tidløse designs.