Sådan gør du klar til dit næste malerprojekt

Står du og skal have malet dine vægge, dit loft, dine møbler eller facaden på dit hus? Det er altid dejligt, når man er færdig med et flot malerprojekt og kan nyde resultatet, men inden du går i gang, er der lige nogle ting, som du skal have styr på. Måske har du malet en million gange før, og er helt med på, hvordan du forbereder dig, men hvis det er første gang, at du skal i gang med et større malerprojekt, kan du her blive klogere på, hvordan du kommer i gang med processen.

Gør dig gode tanker

Du skal selvfølgelig først have styr på, hvad der skal males og hvilken farve, det så skal have. For at vælge den helt rigtige farve, kan du med fordel købe et farvekort med hjem, som du kan holde op mod de tilstedeværende farver i dit hjem og derudfra vælge den rigtige nuance. Gå for eksempel til en Forhandler af Jotun. Jotun er maling af højkvalitet, hvor du bl.a. både kan få maling til væg, møbler og industri. Sørg for at male med den rigtige type maling til dit projekt!

Sørg for at dække underlaget af med plast eller papir, hvis du maler indenfor, sæt malertape rundt om karme og fodlister, hvis du skal male en væg og iklæd dig tøj, som må blive beskidt – maling går ikke sådan lige af i vask.

Maling – en reversibel proces

Den vigtigste huskeregel, når det kommer til maling og malerprojekter, er; kast dig ud i det! Maling er en reversibel renovation, det vil sige, at det kan laves om, hvis resultatet ikke bliver som ønsket. Det kan være rigtig frustrerende at skulle starte forfra, men øvelse gør mester, og du bliver lidt bedre for hver gang, du er nødsaget til at male noget i dit hjem. Husk altid de gode og essentielle forberedelser!