Vær godt dækket ind på arbejdspladsen

Har I en virksomhed, hvor det er nødvendigt, at medarbejderne bærer sikkerhedssko? I flere brancher er der krav om brug af sikkerhedssko, da der er risiko for, at man kan komme til skade, hvis fødderne ikke er ordentligt dækket ind. Fodværn der beskytter dækker over mange forskellige typer af sko, og det kan være en fordel at være på forkant med det, så I kan rådgive medarbejderne til at finde de rette.

Sko skal passe godt til foden, og der findes lige så mange forskellige fødder, som der findes mennesker. Derfor kan det da også være svært at finde sikkerhedssko, der sidder lige i skabet – akkurat som det er tilfældet med almindelige sko. Det kan altså godt betale sig at prøve nogle forskellige, før man tager den endelige beslutning, da det er sko, man kommer til at bruge rigtig mange timer i hver eneste dag på arbejdspladsen.

Tilpas skoene

Hvis I har fundet sko, der umiddelbart passer, men hvor der mangler den sidste støtte, kan det også betale sig at kigge på, om det er muligt at bruge forskellige typer af indlæg eller såler. Det kan for eksempel handle om hælindlæg, der giver ekstra støtte og stødafdæmpning, hvilket kan vise sig som en fordel i både selve hælen men også helt op i knæene, hvor det kan få en indflydelse på komforten.

På samme måde kan såler være med til at justere skoen, som enten kan opnå øget svangstøtte, som nogle har behov for, eller det kan være med til at gøre op for en ekstra halv størrelse, hvis I ikke har kunnet finde en sko, der sidder helt så tæt, som det ellers ville være det mest optimale. Det er nogle af de ting, man kan eksperimentere med, så man kan finde ud af, hvad der egentlig passer bedst til den enkelte.