Guide: Sådan bliver du mere hygiejnisk

Der er mange gode grunde til at være hygiejnisk. Du bør således altid stræbe efter at være så hygiejnisk som muligt. Her kan du få nogle gode tips til at blive mere hygiejnisk.

Gå i bad ofte

En god måde at blive mere hygiejnisk er at gå i bad ofte, og i hvert fald når du har brug for det.

Brug de rette værnemidler

Værnemidler er gode til at beskytte dig selv for eksempelvis vira og bakterier. Der findes flere forskellige værnemidler. Her kan du læse om nogle af disse værnemidler:

  • Håndsæbe: Der er vigtigt, at du vasker hænder ofte. Du bør således altid have håndsæbe, som du kan bruge.

  • Håndsprit: Hvis du for eksempel har rørt ved mange håndtag, og du ikke har mulighed for at vaske hænder, så bør du altid have noget håndsprit til rådighed.

  • Handsker: Handsker er også meget gode at bruge, når du for eksempel skal gøre rent derhjemme. Med handsker kan du sikre dig, at du beskyttes mod både bakterier og diverse kemikalier.

  • Mundbind eller visir: Hvis du skal befærde dig et sted med mange mennesker, så kan det være nyttigt at have mundbind eller visir på. Dette gælder både, hvis du selv er syg, eller hvis du ikke vil blive smittet med en luftbåren sygdom.

Børst tænder morgen og aften

Du skal huske at lytte til tandlægernes anbefalinger og børste dine tænder morgen og aften hver dag.

Del ikke mad og drikke

Du bør så vidt som muligt undgå at dele mad og drikke med andre. Det er nemlig meget nemt at blive syg, hvis man for eksempel har delt den samme drikkedunk eller bidt i den samme sandwich.

Hav rent tøj på

Du bør undgå at have beskidt tøj på.

Nys og host i ærmet

Du skal altid nyse og hoste i ærmet, så du ikke smitter andre med eventuel sygdom.