Hvad koster et nyt tag?

De fleste er efterhånden klar over, hvor stor betydning taget har for et hus. Det er husets beskyttelse, så det handler om at passe godt på taget og skifte det ud i god tid, inden skader og slid kan påvirke resten af huset. Der er dog typisk ét spørgsmål, der melder sig, når man går med tanker om at få et nyt tag, nemlig: Hvad koster det?

Et nyt tag er uden tvivl noget, der kan mærkes på kontoen, men ligesom med andre store udgifter som bilkøb, huskøb, udskiftning af vinduer og lignende, er der nogle forudsætninger, der skal være på plads, før man rent faktisk kan komme med en reel pris på et nyt tag.

I første omgang er der nogle helt basale parametre, der skal på plads:

  • Tagarealets størrelse: Prisen på et tag bliver udregnet i antallet af kvadratmeter, så jo større tagflade, der er tale om, jo højere er prisen også.

  • Undertagets stand: Undertaget, som det nye tag lægges ovenpå, kan kaldes for ”husets regnfrakke”, og det skal altså være i god stand for at du kan få mest muligt ud af et nyt tag. Hvis det ikke er i god stand, skal det renoveres, og det koster selvfølgelig ekstra.

  • Materiale: Der er forskellige tagtyper, og de varierer meget i pris. De varierer også i kvaliteten og æstetikken.

Derudover har hvor og hvornår faktisk også en betydning for prisen på et nyt tag:

  • Sted: Selvom vi bor i et relativt lille land, så varierer priserne faktisk også en del fra øst til vest. Håndværkerpriserne er f.eks. dyrere øst for Storebælt – og så vil det også typisk være dyrere at hyre en håndværker i de store byer frem for på landet.

  • Tid: Det er ikke ligegyldigt, hvornår projektet finder sted. I højsæsonen vil de almindelige markedskræfter gældende, og med en stigende efterspørgsel vil priserne stige.

Der er altså mange faktorer i spil, når der skal beregnes en pris på et nyt tag. Vil du gerne have en konkret pris på et nyt tag til dit hus? Prøv Jysk Tagkompagnis tagberegner og få en god pris på et nyt tag inden for ganske kort tid.