Skal dit nye tag være grønt?

Skal taget skiftes? At skifte taget er en dyr affære og et større projekt. Derfor handler det også om at skifte taget på fornuftig vis. Nu skal I også tage stilling til et nyt tag til huset, og derfor er der god grund til at undersøge markedet for tagtyper. Det kan være, at der ligge en mere bæredygtig og holdbar løsning end den, I har nu!

Hvis I endnu ikke har fundet ud af, hvilket tag I skal have på huset, så læs med her for et bæredygtigt alternativ!

Det grønne tag – bogstaveligt og i overført betydning

Lyder et grønt tag underligt i dine ører? Hvis du har et billede af grønne tegl i hovedet, så er det ikke heelt det, der menes! Et grønt tag er dog grønt, men ikke fra fabrikantens side. Dette grønne tag bliver grønt af græs, der kan vokse oppe på taget. Det kan enten være delvist eller fuldt dækket af plantebevoksning.

Men hvorfor overveje et grønt tag frem for et almindeligt tegltag?

Et græstag kan bevirke husets isolation, holde det koldere om sommeren og varmere om vinteren. Lagene af jord og planter kan nemlig opføre sig som naturlig isolator, og derfor også nedsætte dit energiforbrug i hjemmet. Du kan finde grønne tage priser og selv undersøge markedet for grønne tage.

Tag til det danske vejr

Danmarks fire årstider er alle præget af regn. Sådan er det åbenbart at leve under dansk klima! I stormvejr er det derfor yderst praktisk at have tørstige planter på sit tag. Et græstag vil nemlig kunne hjælpe med at absorbere noget af al nedbøren. Derfor kan du i bedste fald slippe for oversvømmelse.

Desuden kan dit tag holde længe med den rette vedligeholdelse og kan faktisk spare dig penge i det lange løb, fordi du netop nedsætter dit energiudslip og undgår omkostninger ved oversvømmelser, der kunne være hændt.