Sikre din bolig mod indbrudstyve – Låsesmedens bedste råd vedrørende indbrudssikring

Forsøg på indbrud sker hver dag i Danmark, heldigvis leder ikke alle forsøg til et fuldt gennemført indbrud. Hovedårsagen til dette: sikre mekaniske låse. Sikre låse minimerer effektivt risikoen for indbrud i dit hjem – for eksempel er det ikke så nemt at bryde op døre og vinduer. Derudover har en god og ny låse en afskrækkende effekt, derfor vil gerningsmanden højst sandsynligt fortsætter til næste bolig. Er der ikke har succes efter kort tid, giver en indbrudstyv normalt op. Det kan derfor betale sig at investere i en god indbrudssikring og gode låse.

Hvordan åbner tyven din dør til din bolig?

En almindelig skruetrækker er normalt nok til at åbne usikrere vinduer og døre. Ifølge politiets undersøgelser er indbrudstyvens hovedmål vinduer og altandøre på enfamiliehuse, i lejlighedskomplekser kommer gerningsmanden ind som regel gennem hoveddøren.

Arbejder indbrudstyve om natten? Og kun i enfamiliehuse?

”Indbrudstyvene kommer om natten eller i ferieperioderne, og det er kun dem der bor i huse, der bliver ramt…” sådan er ikke virkeligheden den ser noget anderledes ud! Faktisk kommer indbrudstyvene mest i løbet af dagen – når ingen er hjemme.

Indbrudstyve leder hovedsageligt heller ikke efter enfamiliehuse. Omkring tre fjerdedele af alle indbrud finder sted i lejlighedskomplekser.

Moderne låsesystemer tilbyder sikkerhed med komfort

Sikkerheden starter ikke med døren til din lejlighed eller til dit kontor hvis du bor i et lejlighedskomplet. Sikkerheden starter allerede ved bygningens indgangsdøre eller porte. Gennem denne kombination af forskellige sikkerhedsniveauer i en bygning kan man planere nuværende og fremtidige systemer og kombinere sikkerhed med komfort – alt sammen med kun én nøgle.

Til husejere findes mekaniske cylindre med øget sikkerhedsniveau som arbejder sammen med elektroniske systemer, som tilbyder udvidet indbrudssikring, og takke være kodeindtastning så behøver det ikke være besværligt at tilføje ekstra sikkerhed.

Lad en professionel låsesmed gennemgå din bygning eller dit hus, mange låsesmede tilbyder gratis sikkerhedstjek, hvor de uforpligtigende kigger på hvor godt stillet din bolig eller bygning er overfor indbrud. Læs mere her.