Spisebord med sildebensmønster

Sildebensmønstret har opnået en vækkelse i møbelbranchen. Mønstret dukker efterhånden op alle steder i moderne indretning. I gulve, på vægge, møbler og tekstiler. Særligt inden for spiseborde har mønstret, som mest kendes fra parketgulvet, vundet indpas. Et sildebensbord, som det også kaldes, er meget elegant og skaber en god kontrast i dit hjem. Læs med her og lær mere om det sildebensmønstrede møbel.

 

Hvad er et sildebensmønster?

Et sildebensmønster er et traditionelt mønster, hvor fliser, som er skåret ud i rektangulære stykker, arrangeres i et mønster, sådan at det minder om måden, benene på en sild er sidder i mønster på.

Sildebensmønsteret er særligt kendt fra fliselægning og kan ses i indkørsler, på badeværelser og køkkener. Du kender det sikkert også fra den populære type trægulve, der hedder parketgulve. Selv om sildebensmønstret er trendy i øjeblikket, så er det bestemt ikke nyt.

Det er et gammelt mønster, som kan spores helt tilbage til blandt andet romersk arkitektur. Romerne brugte det særegne mønster i deres veje og på bygninger. Senere herhjemme blev mønstret populært i 1930’ernes elegante herskabslejligheder og patriciervillaer. Her er det smukke mønster især kendt fra de karakteristiske parketgulve, som stadig er meget populære i de danske hjem.

Elegant og moderne

Flere og flere møbeldesignere og -producenter har taget det smukke sildebensmønster til sig og er begyndt at fremstille sildebensborde. Almindelige borde har ofte ensartede flader og lige linjer, men et bord med sildebensmønstret bordplade bryder med det traditionelle. En bordplade i sildebensmønster er helt unik og du får aldrig to bordplader, der er helt ens Det gør et sildebensbord til et perfekt valg i et moderne hjem med et skandinavisk look og din helt egen, personlige stil.

Sildebensbordet er et mere sofistikeret og elegant valg til hjemmet sammenlignet med dets mere rustikke fætter, plankebordet, der stadig er et populært valg. Sildebensbordet fås i forskellige trætyper og med forskellige typer bordben. Prøv for eksempel et bord med en elegant bordplade i egetræ og markante sorte ben i MDF-træ. Kombinationen af den feminint udseende bordplade og bordbenene med det maskuline træk er en perfekt tilføjelse til det moderne hjem.

Sildebensborde fås i mange størrelser og former, som både spiseborde, stueborde og skriveborde. Bliver du helt vild med sildebensmønstret, så er der også fantastiske muligheder for at få det på tapeter, puder, plaider, skænke, vinylgulve og meget andet. Det er kun fantasien, din gode smag og din pengepung, der sætter grænsen.