Elektriker eller ej? Sådan kan en elektriker hjælpe dig

Hvornår får du brug for en elektriker? Strøm kan være farligt, så har du pengene til det, kan du søge om hjælp til det meste inden for elektriske installationer. I visse situationer SKAL du dog søge hjælp fra en autoriseret elektriker eller elinstallatør. Hvor du ikke behøver en fagperson for at tilslutte et køleskab, montere lamper og udskifte en ventilator med stikprop, skal du have hjælp til stærkstrøm.

Står du med en sprunget sikring? Her er, hvad du skal gøre

Sådan noget som en sprunget sikring er også et eksempel på en opgave, du gerne må udføre selv. Processen er nem, når du ved, hvad du skal. Har du fundet husets eltavle, slår du hovedafbryderen fra. Så finder du den sprungne sikring. Den er ofte nem at se, da den tit mangler et lille metalstykke. Har du fundet den sprungne sikring, trækker du apparater fra, hvis stikkontakter hører til sikringen.

Sikringens ampere skal passe til stikket

Nu er du klar til at udskifte den sprungne sikring. Erstatningen skal selvfølgelig ligne originalen, hvad angår størrelse og ampere. Nogle sikringer er 20 ampere, andre er 16 eller 10. Hvor du kan udlede, at du ikke bør bruge en sikring med 10 ampere til en eltavle med stik til 16, så gælder det omvendte også. Sørg altid for, at der er overensstemmelse mellem den sikring, du køber, og stikket i din eltavle.

Elektriker i døgnvagt? Find én i Storkøbenhavn

Til sidst slår du hovedafbryderen til, og så er sikringen skiftet. Hvis du ønsker at læse hele processen beskrevet i flere detaljer, kan du klikke ind på linket ovenfor. Her kan du også få fat i en elektriker, der kører døgnvagter i Storkøbenhavn og Nordsjælland. For ét er at skifte en sikring, noget andet er at lave gennemgribende ændringer i hjemmets elnetværk – eller projektere el til en helt ny bygning.

Høst en række fordele ved montering af KNX i ejendommen

Det kan også være relevant at hive fat i en elinstallatør, når du har brug for montering af KNX. KNX er en verdensomspændende protokol til bygningsautomatik. KNX gør, at dine apparater i hjemmet bliver forbundet med hinanden, så du kan bruge energi mere effektivt og opleve større komfort. Et konkret eksempel på KNX kunne være radiatoren, der stopper med at varme, når aircondition kører.

Få hjælp af elinstallatører til energioptimering af din bolig

Hvor effektivt energiforbrug er én af flere fordele, du høster ved KNX, kan du også søge hjælp hos en elektriker til energioptimering generelt. Fx kan du optimere dit energiforbrug i hjemmet ved at skifte dine glødepærer ud med LED-lys, der både bruger strømmen mere effektivt og generelt giver mere klart lys. Et andet eksempel er, at du får en luft-til-luft- eller luft-til-vand-varmepumpe i huset.

Ønsker du alarmer eller videoovervågning af din ejendom?

Alarmer og overvågning er også noget, visse firmaer med elinstallatører eller låsesmede som ansatte kan hjælpe dig med. Ønsker du videoovervågning, var det en idé at få fat i professionelle til at sætte det op. Både så systemet virker efter hensigten, men også så det sættes op i overensstemmelse med lovgivning om overvågningskameraer på privat grund. Altså kan en moderne elektriker meget.

Find en specialiseret elektriker til jobbet

Har du behov for en elektriker ude hos dig? Så prøv at finde en elektriker eller elinstallatør på nettet, hvis hjemmeside specifikt nævner den ydelse, du søger. For mens du ved, der er styr på fagligheden, når bare medarbejderen har autorisation, er nogle bedre udrustede end andre til visse typer af jobs.

Er du i tvivl om, hvor du skal starte din søgen? Prøv hos lokale elektrikere.