Nyt el i hus – Hvornår har du brug for en el-renovering?

Udskiftning af det elektriske system i huset er et omfattende projekt, men ny el kan øge sikkerheden, i dit hjem, ved at mindske risikoen for brand og stød. Samtidig, hvis du tager nogle smarte valg i processen, så kan du spare penge i reducerede energiomkostninger. Hvis du har et gammelt hus, er usikker på alderen på elinstallationerne eller el-tavlen, eller hvis du er usikker på om dit el-anlæg med ledninger ikke fungerer korrekt, bør du kontakte en elektriker, til et tjek. Elektrikeren kan gennemgå systemet, udføre forskellige test og give dig en professionel udtalelse om dit el-anlægs status og afgøre, om det skal udskiftes.

Gamle elektriske anlæg kan lede til store problemer

Alle el-anlæg i huse og i bygninger, har en bedst-før-dato. Hvor længe komponenterne holder er naturligvis individuelt, og der er mange faktorer, der påvirker deres levetid. Som

regel plejer man dog at sige, at det er tid til at udskifte til ny el i en villa efter cirka 50 år. Herefter begynder kabler og ledninger at gå i stykker, og risikoen for brand og andre ulykker stiger markant. Hvis dit el-anlæg er over 50 år gammelt, bør du overveje at kontakte en elektriker for et eftersyn. Du kan f.eks. kontakte Norh Entreprise for nyt el, eller gennemgang.

Derfor har du brug for ny el

Komponenterne i gamle elinstallationer kan blive ustabile, hvilket medfører en øget brandrisiko. Elektriske brande er en meget almindelig årsag til, at huse brænder ned. Villaer og private hjem er generelt mere sårbare end lejlighedskomplekser.

Brug en professionel Elektriker

Når det er tid til at udskifte alt el i en villa, så brug altid en autoriseret elektriker. Et så omfattende arbejde skal altid udføres af fagfolk, fordi der er begrænsninger på, hvilket el-arbejde en privat person uden autorisation må udføre – omlægning af et komplet el-anlæg hører ikke til el-arbejde som du selv må lave. For at el, der er ombygget, kan anses for godkendt ved lov, skal det udføres af en uddannet og autoriseret elektriker.

Ny el er en investering i din sikkerhed

Det kan opfattes som dyrt at udskifte alt el i din villa, især hvis hele dit system skal udskiftes. Er systemet gammelt, er det dog en direkte nødvendighed, at det skal være sikkert at bo i huset. At udskifte alt el bør se som en investering, nyt el øger også værdien i din villa. Du kan læse mere om nyt el her.