Undervurder ikke din søvnkvalitet – 3 gode råd

søvn

Søvn er en vigtig del af vores sundhed. Vi har brug for søvn for vores basale funktion, så dens kraft skal ikke undervurderes. Du skal prioritere din søvnkvalitet, fordi dårlig søvn påvirker både din hjerne og din krop på adskillige negative måder.

1: Hav en aftenrutine

Hvis du har en fast rutine, som du udfører, inden du går i seng, vil din krop og din hjerne vide, at nu skal de snart falde i søvn. På den måde kan de begynde at associere aktiviteterne i den rutine med søvnen, så du føler dig træt, inden du lægger dig ned. Prøv at holde dig til faste tidspunkter. Hvis du går i seng klokken 11, kan du begynde din rutine måske en time, en halv time elle et kvarter inden, hvor du kan begynde at børste tænder, trække i nattøj eller læse en bog i sengen.

2: Læg mobilen væk

Lad være med at ligge med mobilen i sengen, og lad være med at have den på dit sengebord. Det er selvfølgelig forståeligt, hvis du gerne vil have den i soveværelset, så du vågner, hvis nogen ringer om noget vigtigt, men du skal ikke ligge og scrolle inden du falder i søvn. Det gør nemlig det, at falde i søvn, meget sværere. Lyset fra telefonen forstyrrer din hjerne i at falde i søvn, fordi hjernen ved, at den skal sove, når det er mørkt. Den udløser et hormon, der gør dig træt, når det er mørkt, men ligger du med telefonens lys lige ind i ansigtet, vil det hormon ikke blive frigjort i den dosis, som du kan have brug for.

3: Sørg for at have en god seng

Din seng kan også have en stor indflydelse på din søvnkvalitet. En seng er nemlig ikke bare en seng. Du skal have den rette mængde af plads i sengen, og sengen skal passe til din kropstype. En dårlig seng kan lede til muskelsmerter og deciderede søvnproblemer, så du vil komme til at opleve både fysiske og mentale mén i dine vågne timer. Du kan finde en god seng på Trekvartseng.dk, så du kan sove godt.

Sov meget og sov godt

Søvnunderskud er en af de værste ting, du kan gøre mod din krop og din hjerne. Overvej, om der er nogle af disse tre råd, du kan bruge i dit liv. Forbered dit sind på at falde i søvn med en fast rutine, læg mobilen væg, og læg dig i en god seng, der passer til dig.