Få et grønnere hjem med en varmepumpe

I Danmark bliver det mere og mere populært at vælge en varmepumpe fremfor de traditionelle opvarmningsmetoder såsom gasfyr og oliefyr. Det er både en god investering for miljøet og for din pengepung. En varmepumpe kan både købes helt, men man kan også få en varmepumpe på abonnement, hvis pengene ikke er til store investeringer.

Tjen varmepumpen hjem

Hvad end man ønsker en luft til luft eller en luft til vand varmepumpe, er der mange penge at spare. Gevinsten ved at skifte et gammelt fyr ud til el-opvarmning kan være kæmpe stor, og for de fleste mennesker, kan en sådan pumpe tjene sig selv hjem på få år.

 

Det koster selvfølgelig lidt at investere i en ny energiform, men i længden vil det gavne både boligværdi og miljø. Hvis man ikke ligger inde med penge eller kan låne, er varmepumpe på abonnent en sikker og god løsning, som mange mennesker gør brug af. På den måde betaler man et engangsbeløb og derefter et fast beløb om måneden, ofte med alt inkluderet.

Gør noget godt for miljøet

Det er både miljøet inde i boligen og uden for, der vil nyde godt af den grønne omstilling. De traditionelle måder at opvarme på udleder Co2, og så kan de desuden skabe ubehag med dårlige luftpartikler. De seneste par år er der især kommet fokus på, at brændeovne kan være skadelige.

 

En varmepumpe, som kører på el, får ofte energien fra Co2 frie ressourcer såsom vindkraft eller solceller. Jo flere mennesker, der vælger at skifte, jo hurtigere kan vi passe bedre på vores natur.

 

Også miljøet i boligen kan blive forbedret, da der i nyere pumper findes rensesystemer, der sørger for at holde luften i hjemmet ren. Det er et godt tiltag for de fleste mennesker, men især folk, der døjer med pollen, vil kunne mærke en forskel på luften.

Det behøver ikke være så dyrt

Når du får installeret en varmepumpe i hjemmet, kan du gøre brug af håndværkerfradraget, hvilket gør, at der er mange penge, som tjener sig hjem. Kigger man på den lange bane, vil boligen også kunne sælges til en højere pris, da det er en mere attraktiv måde at varme op på.

 

Der findes varmepumper, der passer til alle behov. De findes i et utal af størrelser, og kan dermed både installeres i hus og fritidsbolig.