Pas godt på varmen

Har du overvejet, om du kunne have brug for at få kigget en ekstra gang på din loftisolering? Isolering er enormt vigtigt at have styr på, for ud over det kan være med til at sikre et mere behageligt indeklima i dit hjem, er det også med til at sikre mere behagelige tal på din varmeregning – og det er noget, de fleste godt kan lide. Der er flere forskellige ting, der kan isoleres, og det gælder blandt andet ydermurene eller loftet. Der skal være tjek på det hele.

Loftisolering er mere vigtigt, end du måske lige tænker. Faktisk står de for cirka 25 % af den samlede såkaldte klimaskærm, som er der, hvor varmen trænger igennem og går tabt. Det kvarte af varmen forsvinder altså den vej – og det er temmelig meget, når man kigger på det samlede billede. Det er kun dine ydermure, der kan isolere mere end dit loft.

Gammel eller ikke-eksisterende isolering?

Hvis du bor i et hus af ældre dato, er det ikke sikkert, det nogensinde er blevet isoleret. Specielt ved huse, der virkelig har nogle år på bagen, kan tynde ydermure og dårlig isolering udgøre en stor udgift, ligesom varmekilderne heller ikke altid er de mest energivenlige. Heldigvis er det muligt at efterisolere med loftisolering, så selv en gammel bolig kan få nyt liv og holde sig selv varm.

Hvis der ikke er lagt ny isolering ud i cirka 20 år, er det formentlig ved at være på tide, at man kigger på, om man skal have lagt noget nyt. Det kan godt være, at det gamle stadig kan holde – men det kan også godt tænkes, at der måske efterhånden er brug for en opdatering eller opgradering. Det er noget af det, du kan få fagpersonale til, så du ved, at du får den bedste rådgivning på området og ikke er tvivl om, hvad der er bedst.