Naturligt indeklima med små tiltag

Har du et hjem, der er godt isoleret? Det er enormt rart at vide, at man kan komme hjem om vinteren, uden at man skal bekymre sig om at få kolde fødder på gulvet, eller at temperaturen er alt for lav. Til gengæld kan det være, du oplever det modsatte om sommeren – at du kommer hjem, og rummene i huset bare er ubehageligt varme. Selvom radiatorerne og gulvvarmen ikke er tændt, kan det være svært at holde temperaturen nede på et behageligt niveau, hvis solen står lige på.

En af de ting, man kan gøre, er naturligvis at have rullet gardiner eller persienner for, mens man er afsted på arbejde, men når man er hjemme efter arbejde eller i weekenden, vil man typisk gerne have, at man faktisk kan se ud ad vinduerne, så det ikke bliver så indelukket, som det ellers ville blive. Hvis det er noget, du godt kunne tænke dig, kan du overveje udendørs solafskærmning. Stop varmen fra solen inden den kommer ind i lokalet med solafskærmning, så er du godt kørende.

Mekanisk eller fast?

Der findes flere forskellige former for solafskærmning, og det handler naturligvis om at finde en løsning, der passer godt til dit hus. Det kommer blandt andet an på typen af vinduer, du har, og hvor de sidder henne. I nogle tilfælde vil det give rigtig god mening at installere fast solafskærmning, mens det andre steder er for stort til rigtig at give mening. Her kan man i stedet overveje en mekanisk løsning, der kan køres frem og tilbage, alt efter hvad der er behov for.

Det er en god måde naturligt at regulere indeklimaet på, så det er til at holde ud, uden man aktivt skal til at have installeret en aircondition. Her er det udelukkende skyggen, der er med til at sænke temperaturen indenfor.