Fordele ved pillefyr som opvarmningskilde

Der findes flere tilgængelige varmekilder på markedet, hvis man vil spare penge på sin varmeregning. Varmepumper, nyere naturgasfyr, jordvarme og solceller har alle fordele og ulemper.

Når man skal vælge sin nye varmekilde er der flere ting at tage med i overvejelserne, fx:

  • Skal varmekilden kun opvarme hjemmet eller skal den også bruges til at opvarme vand?

  • Hvad er den totale omkostning over en 10-årig periode?

  • Hvor meget plads optager varmekilden?

  • Hvor mange kvadratmeter skal opvarmes?

  • Hvilke omkostninger er der forbundet med at komme i gang?

  • Og hvilke omkostninger er der til drift af anlægget?

Det kan betale sig at undersøge mulighederne

Det er billigt at varme huset op med et pillefyr, bl.a. fordi der ikke er nogen CO2 afgift på pillerne. Derudover forurener fyret langt mindre end et oliefyr, da brændslet forbrændes næsten fuldstændigt, dvs. inklusiv farlige gasser med mere. De nyeste pillefyr har en anden stor fordel, idet de kan indstilles til automatisk at slukke og tænde på udvalgte dage og tidspunkter, svarende til dine behov. Så når du går på arbejde kan fyret stå stille og først gå i gang igen om eftermiddagen, hvilket vil spare dig for en hel del penge. Så et pillefyr til dit hus kan tit være en god idé.

Hvad sparer du på at skifte til et pillefyr?

Et pillefyr kan normalt tjene sig ind på 4-5 år ved udskiftning fra elvarme eller et ældre olie-/gasfyr. De årlige udgifter til brændsel er meget lavere end til fx olie, hvilket hurtigt gør det til en god investering.

Der er en smule mere arbejde ved at have et pillefyr end andre løsninger, da der skal hældes piller på et par gange om måneden, men det er som sagt ikke en stor byrde. Samtidig er pillefyret bedre for miljøet end olie, hvilket også bør tages med I overvejelserne.