

Skal du måle om hylden, billedet eller noget helt tredje er i vater – med andre ord om den/det hænger lige – er vaterpasset det oplagte værktøj. Vaterpasset fås i forskellige mærker og afskygninger, herunder en alm. model i aluminium, en digital udgave og et laservaterpas, så du har mulighed for at vælge det vaterpas der passer bedst til dine arbejdsopgaver. De færreste boligejere kommer udenom at skulle sætte hylder eller billeder op på væggen. Derfor er det en god idé at anskaffe et ordentligt vaterpas, så hverdagen igen kan komme i vater.
En forudsætning for, at lave præcise opmærkninger med et vaterpas, er naturligvis, at vaterpasset er præcist. Derfor er det en god ide at tjekke sit vaterpas i ny og næ – specielt, hvis du er flittig bruger af det, da stød og slag m.m. kan være med til at gøre vaterpasset upræcist – og så bliver det, du måler naturligvis også upræcist og skævt.
ANALOG-, DIGITAL- ELLER MAGNETVATERPAS?
Vaterpas findes i flere afskygninger, og derfor giver det mening at overveje, hvilken type, der er den rette for dig. Eller måske skal du have flere forskellige typer til forskellige opgaver? Vi kaster her et blik på nogle af de mest almindelige/mest udbredte vaterpas:
Analoge vaterpas
Det helt almindelige, men superanvendelige vaterpas, som vi alle kender og holder af. Ikke så mange dikkedarer – det er bare straight forward uden yderligere uddannelse eller forberedelse.
Digitale vaterpas
De digitale vaterpas er geniale til vinkler, der ikke er 0° eller 90°. De viser den præcise hældning i grader, så du f.eks. kan måle vinklen på en skråvæg. Mange digitale vaterpas kan desuden låses, så du kan fastholde et mål.
Magnetvaterpas
Vaterpas med magnet er ret smarte når du arbejder med metalemner.
Retteskinne med libelle
Retteskinnen er det længste vaterpas, vi har i vores sortiment. Det findes fra 2000 mm til 5000 mm. Det gør det nemt at se, om retteskinnen er lige, når du trækker af.