Sådan skaber du den flotteste terrasse

Er du klar på at gøre alle naboerne misundelige? Her får du den bedste guide til hvorledes du anlægger nabolagets skønneste og mest imponerende terrasse.

Og har du hænderne skruet korrekt på? Så kan det i den grad være det værd at kaste sig ud i et skønt hobbyprojekt hvor du anlægger din egen terrasse. Med vores miniguide i hånden vil det pludselig ikke længere føltes så svært og uoverskueligt. Læs med lige her.

Husk det stabile lag!
Har du mod på at selv skulle lægge fliser? Det er faktisk nemmere end man lige tror. Men det første lag, som du lægger, er altafgørende. Derfor er det også vigtigt at det er af god kvalitet. Anskaf dig derfor noget stabilgrus, som kan anvendes som bæreunderlag under din terrasse, som sikrer at du har et lige underlag hvorpå du kan lægge dine fliser. Suppler gerne med afretningsgrus efter dit stabilgrus.

Der findes uendelig mange forskellige fliser – så du kan formentlig bruge stribevis af timer før du finder de helt rigtige. Men dette er der også god grund til, da det med stor sandsynlighed er nogle fliser, som du skal kigge på mange år fremadrettet. Efter du har lagt dine fliser med en smule mellemrum, så husk at feje fugegrus udover, som vil fylde fugerne ud.

Husk desuden at planlægge arbejdet grundigt, og hav alle materialerne og værktøjerne lige ved hånden. Sørg også for at måle korrekt op – dette vil gøre arbejdsprocessen væsentlig nemmere, og du vil være så godt forberedt, som overhovedet muligt.

Et godt tip: Husk at jævnligt feje og fjerne ukrudtet i fugerne, så det ikke pludselig hober sig op.

Skærm godt af
Det kan være en fordel at lave et lille hegn eller plante en hæk omkring dele af terrassen. På denne måde skaber du en smule læ, når der kommer nogle vindpust. Dette er også medvirkende til, at naboerne ikke kan kigge lige over på dig, mens du ligger og soler dig på terrassen.

Du kan også lave en overdækket terrasse med fx en markise, en stor parasol eller et lille halvtag. Dette giver nogle flere timer på terrassen, som gør således, at du kan sidde udendørs selvom der kommer lidt regndråber.

Nu til det sjove – indretningen
Ingen terrasse uden grill, havemøbler og skønne lyskæder. Giv den gas med indretningen, som for alvor vil skrue op for hygge og gode stunder. Køb nogle behagelige og holdbare havemøbler, som kan tåle både de høje og lave temperaturer. Køb også gerne nogle møbler, som du kan sole og slynge dig i såsom skønne loungemøbler, en solseng eller måske endda en hængekøje.

Til de skønne sommeraftener er der næsten ikke noget mere hyggeligt end lyskæder, lanterne og velduftende stearinlys. Dette giver en ufattelig hyggelig stemning, som vil imponere de fleste gæster i din have.

Hvis du vil gøre lidt ekstra, så kan du med fordel investere i en god grill og et lille udekøkken. Dette giver mulighed for, at altid kreere et godt måltid udendørs og invitere gæster over til et lækkert grillspyd og en smagfuld steak.